Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś pieczona

Pierś pieczona

Autor:

Przepisów i artykułów: 353 Ocena: 3651

Dodano:

Odsłon: 5870

Smaczna propozycja na obiad :)

Składniki

  • Marynata:
  • olej 5 łyżek
  • papryka mielona 1 łyżeczka
  • kucharek 1 łyżeczka
  • bazylia otarta Prymat 1 łyżeczka
  • krem balsamiczny o smaku figowym 1/2 łyżeczki
  • pierś z kurczaka 5 sztuk
  • Sos:
  • śmietana słodka 12% 6 łyżek
  • mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na marynatę dokładnie ze sobą połączyć. Umyte i osuszone piersi w całości zanurzamy w marynacie i odkładamy do lodówki na kilka godzin. Następnie mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w temp. 160 stopni przez ok. 50 min.

  2. Upieczone mięso przekładamy na talerz. Sos zlać, dodać śmietanę połączyć z mąką, zagotować. Podawać z ulubionymi dodatkami.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń