Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś serowa z pieczarkami

Pierś serowa z pieczarkami

Autor: agulam22

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 6457

Dodano: 18.03.2012

Odsłon: 15912

Smaczne,szybkie i łatwe wykonaniu:)

Składniki

  • PIERś Z KURCZKA, 2 szt
  • pieczarki -średnie, 6 szt
  • serek topiony śmietankowy, 1 trójkącik
  • serek ziołowy a la almette, 2 łyżeczki
  • Ser żółty gouda, 20g
  • cebula mała, 1/4 szt
  • sól pieprz ,papryka czerwona, do samku
  • olej lub oliwa z oliwek, 3 łyżki
  • szynka drobiowa, 2 plastry
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi myjemy,nacinamy w pół i delikatnie tłuczemy,aby nie były za cienkie .Delikatnie solimy,pieprzymy. Smarujemy cienką warstwą serka ziołowego.

  2. Pieczarki przekrajmy na pół i kroimy w plasterki,cebulę siekamy w kosteczkę. Smażymy na 1 łyżce oleju ok 5min,pod koniec delikatnie solimy i pieprzymy.

  3. Na wcześniej przygotowane piersi układamy po plasterku szynki po jednej stronie.Potem na to dajemy pieczarki( po 1/2 na każdą pierś). Na pieczarki dajemy kawałek sera żółtego i 1/2 trójkąta serka topionego.

  4. Piersi składamy na pół,nie muszą być szczelnie zamknięte.Potem z wierzchu delikatnie solimy i posypujemy papryką czerwona.Przekładamy na blaszkę do pieczenia wysmarowaną olejem( piersi też można delikatnie nim posmarować).

  5. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200st ok 20-30min. W takcie po ok 15min przewrócić na drugą stronę.

  6. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Wiolka02 19 marca 2012 Bardzo smakowite, jutro zrobię na obiad :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń