Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierś w marynacie z pasty tandoori"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 121
Polecam.
Odsłon: 748
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 97
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 121
Polecam.
Odsłon: 748
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 97
Składniki
Pierś kurczaka opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz, oprósz pieprzem. Czosnek obierz, pokrój w płatki. W misce wymieszaj jogurt naturalny z pastą tandoori, połową czosnku i szczyptą soli. Marynatą polej piersi kurczaka. Odstaw na około 60 minut.
Papryki opłucz, osusz, przekrój na połówki i usuń gniazda nasienne. Miąższ pokrój w paseczki. Oczyszczoną z pestek papryczkę chili posiekaj. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Boczniaki opłucz, pokrój na kawałki. Oczyszczony brokuł podziel na różyczki, wrzuć na osolony wrzątek, zblanszuj. Odcedź na sicie, przelej zimną wodą, osącz.
Pierś włóż na patelnię z rozgrzanym olejem (1-2 łyżki). Obsmaż na małym ogniu. Przełóż do naczynia do zapiekania. Piecz 15 min w 190 st. Na tej samej patelni rozgrzej kolejną łyżkę oleju. Przesmaż resztę czosnku, cebulę i boczniaki. Gdy grzyby puszczą sok, dorzuć paprykę, chili i brokuły. Smaż 3 min. Dopraw solą i pieprzem.
Gotowe mięso pokrój w plastry. Obłóż warzywami z boczniakami. Polej sosem z pieczeni. Podawaj np. z ryżem.
porcje, czas ok. 50 min; porcja – 320 kcal, cena 3,60 złŹródło: Świat kobiety