Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś w sosie serowo-pieczarkowym

Pierś w sosie serowo-pieczarkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4685

Dodano:

Odsłon: 1122

Pierś z kurczaka z dodatkiem pieczarek w serowym sosie to propozycja dla tych, którzy mięso drobiowe lubią w każdej formie ;)

Składniki

  • pierś z kurczaka podwójna 1 szt
  • serek topiony kremowy 50 g
  • pieczarki 250 g
  • śmietana 30 % 200 g
  • masło 1 łyżka
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka
  • bazylia 1 łyżeczka
  • sól morska 1/2 łyżeczki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kurczaka umyć, pokroić w kostkę i usmażyć na maśle z dodatkiem przypraw. Następnie dodać umyte i pokrojone pieczarki, dusić przez ok. 8-10 min. Potem dodać pokrojony w plasterki serek topiony i mieszać aż się rozpuści. Na końcu wlać śmietankę, wymieszać.

  2. Podawać np. z gotowanym ziemniakami i buraczkami.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń