Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś w sosie serowym z tortellini warzywnym

Pierś w sosie serowym z tortellini warzywnym

Autor:

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 2971

Dodano:

Odsłon: 4484

Obiad wymyślony w pewną sobotę:)

Składniki

  • podwójna pierś z kurczaka
  • Sos:
  • 3 kostki sera topionego (ale nie smakowego)
  • 150ml bulionu drobiowego
  • 100ml mleka
  • sól, pieprz, suszony szczypiorek i pietruszka
  • Tortellini:
  • paczka tortellini (najlepiej z nadzieniem serowym lub grzybowe)
  • pół paczuszki mieszanki warzywnej (mrożonki)
  • oliwa do smażenia
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Najpierw na odrobinie oliwy smażymy pokrojoną w kawałeczki pierś kurczaka, oczywiście przedtem należy ją doprawić - wg uznania i gustów.

  2. Teraz sos. W garnuszku przygotowujemy 150ml bulionu, gdy bedzie podgrzany i gorący wtedy wrzucamy serki. Gdy ser się rozpuści dodajemy mleko,jeśli będzie za rzadkie, można dodać smietanę, żeby miało to konsystencję sosu. Na koniec doprawiamy, wsypujemy suszone zioła.

  3. Tortellini gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.

  4. Warzywa z mrożonki wrzucamy na rozgrzany olej, gdy będą już podsmażone, dodajemy do nich tortellini.

  5. Podajemy razem z sosikiem i mięskiem:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

taura 14 listopada 2010 Zainspirowałaś mnie, wypróbuję - dodaję do ulubionych

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń