Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z indyka w doskonałej marynacie z suszonymi pomodorami

Pierś z indyka w doskonałej marynacie z suszonymi pomodorami

Autor:

Przepisów i artykułów: 147 Ocena: 2410

Dodano:

Odsłon: 5092

Polecam doskonałe danie, które możemy wykorzystać na obiad lub jako gorącą przystawkę. Indyk w marynacie, pieczony z suszonymi śliwkami, podany z brzoskwiniami smakuje wyśmienicie.

Składniki

  • 1,5 kg filetu z indyka
  • 3 jajka
  • 3 łyżki maki ziemniaczanej
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • pół łyżki słodkiej papryki
  • pół łyżeczki soli
  • pół łyżeczki pieprzu
  • słoiczek suszonych pomidorów
  • puszka anansów lub brzoskwiń
  • 2 łyżki oleju
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Robimy marynatę z jajek mąki, majeranku , przypraw i czosnku. Dodajemy sos sojowy. Wszystko mieszamy i taką marynatą zalewamy pokrojonego w poprzeczne kawałki indyka. Zostawiamy przynajmniej na 3 godziny. Można przygotować dzień wcześniej.

    Indyka wyjmujemy z marynaty, lekko z obu stron obsmażmy na oleju. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Na każdy kawałek kładziemy suszone pomidory ze słoika. Polewamy marynatą pomidorów. pieczemy ok 30 min w 180 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń