Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z kaczki z owocami

Pierś z kaczki z owocami

Autor:

Przepisów i artykułów: 218 Ocena: 4269

Dodano:

Odsłon: 7706

Piers z kaczki pieczona na suszonych owocach, wyjatkowo soczysta i smaczna.

Składniki

  • 4 filety z piersi kaczki
  • 2 duże cebule
  • 300 g suszonych owoców: jabłkaj, gruszki, śliwki, morele
  • 4 łyżeczki rodzynek
  • sól, pieprz, majeranek
  • tłuszcz do smażenia
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Cebule obrac i pokroici, zmieszac z owocami i rodzynkami, ulozyc w lekko natluszczonej formie.
    Na owocach ulozyc piersi kaczki (skóra do góry) i naciac kilkakrotnie. Posypac przyprawami.
    Piec ok 75 min w temp 180° C, a nastepnie ok. 10 minut w temp. 220° C.
    Polewac co jakis czas wlasnym sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 13 maja 2014 Pięknie się prezentuje! Uwielbiam delikatną i soczystą kaczkę - przepis wyśmienity - na pewno wypróbuję! Pozdrawiam :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń