Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z kurczaka na ostro podana z sałatką

Pierś z kurczaka na ostro podana z sałatką

Autor: Elajla

Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 190

Dodano: 28.04.2018

Odsłon: 243

Pikantny filet podany z sałatką z rukolą i orzechami. Filet można zamarynować kilka godzin wcześniej dla lepszego smaku.

Składniki

  • Filet z kurczaka na osobę
  • Garść orzechów
  • 1 ząbek czosnku na filet
  • 2 Cm plaster imbiru
  • sos chili
  • sos sojowy
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • Rukola
  • Pomidor
  • dressing z octu balsamicznego
  • Cebula
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. przygotować marynatę ( na jeden filet)
    3 łyżki sosu sojowego wymieszać z pokrojonym w plasterki czosnkiem i imbirem, dodać ok 3 łyżki wody, łyżkę sosu chili, łyżeczkę soku z cytryny i szczyptę pieprzu. Wszystko wymieszać i zalać filet. Dla lepszego smaku można zamarynować kilka godzin wcześniej i trzymać w lodówce.



  2. Pomidora pokroić w półplasterki, Cebulę w piórka. Rukolę ułożyć na talerzu, poukładać pomidory, cebulę, posypać orzechami. Wszystko polać sosem.

  3. Mięso wyciągnąć z marynaty i przełożyć na rozgrzaną patelnię. Smażyć kilka minut na jednej stronie, następnie smażyć kilka minut na drugiej po czym wlać na patelnię marynatę i dusić mięso jeszcze przez kilka minut. Przełożyć na talerz i podawać


    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 29 kwietnia Pyszne jedzonko, a jak jeszcze na ostro, to biorę :D Super :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń