Do góry

Dania główne Przepis na:

pierś z kurczaka po brazylijsku

pierś z kurczaka po brazylijsku

Autor: laurenn

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano: 02.08.2012

Odsłon: 1671

bardzo ciekawa odmiana :)

Składniki

  • piersi, 4 duże
  • masło, 3-4 łyżki
  • ostra papryczka, 1
  • starty imbir, 3/4 łyżeczki
  • ząbki czosnku, 2-3
  • suszony tymianek, 1 łyżeczka
  • Bułka tarta, 50g
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzać do 180 st. W misce wymieszać masło ze zgniecionym czosnkiem, imbirem, bułką tartą, posiekaną papryczką i tymiankiem. Rozciąć piersi z kurczaka, nie przecinając zbytnio, tak, aby postała kieszeń. Włożyć farsz i przy pomocy wykałaczki spiąć. Piersi wyłożyć w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym, doprawić do smaku i piec przez około 20-25 minut, na złotobrązowy kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń