Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z kurczaka w marchewce

Pierś z kurczaka w marchewce

Autor:

Przepisów i artykułów: 541 Ocena: 9676

Dodano:

Odsłon: 2466

Tak myślałam jak przyrządzić pierś by nie była nudna:) Z dodatkiem dużej ilości marchewki i przypraw wyszła przepyszna,bardzo polecam:)

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Pokrojoną cebulkę w kostkę zeszklić,dodać marchew pokrojoną w talarki i smażyć 10 min.
    Pierś z kurczaka pokroić na cząstki dodać na patelnię,podlać 1/2 szkl.wody,przykryć i mieszając co jakiś czas dusić.

    Dodać wszystkie przyprawy.
    Pod koniec duszenia,gdy mięsko jest miękkie dodać śmietanę zahartowaną sosem,wymieszać ,zagotować i zajadać.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń