Dania główne Przepis na:
Pierś z kurczaka w panierce z Francuskiej zupy cebulowej

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 4
Dodano: 25.03.2011
Odsłon: 5410
Składniki
- piersi z kurczaka, 4
- Francuska zupa cebulowa (polecam firmę Knorr), 1
- śmietana 18%, 1
- olej do smażenia
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Piersi z kurczaka myjemy i przekrawamy wzdłuż
-
Panierujemy z obu stron Francuską zupą cebulową
-
Pieczemy na patelni z obu stron
-
Zalewamy śmietana i gotujemy ok 20 min, aż mięso będzie miękkie (ja rozcieńczam śmietanę z odrobiną wody)
-
Najlepiej smakuje z kluskami śląskimi i buraczkami...pycha polecam:)
Komentarze do przepisu (1)

Sapik3 25 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Brzmi rewelacyjnie -do ulubionych ))))1 Kto głosował? | Odpowiedz