Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z kurczaka w panierce z Francuskiej zupy cebulowej

Pierś z kurczaka w panierce z Francuskiej zupy cebulowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 4

Dodano:

Odsłon: 5381

Pyszne, szybkie, łatwe do zrobienia

Składniki

  • piersi z kurczaka, 4
  • Francuska zupa cebulowa (polecam firmę Knorr), 1
  • śmietana 18%, 1
  • olej do smażenia
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka myjemy i przekrawamy wzdłuż

  2. Panierujemy z obu stron Francuską zupą cebulową

  3. Pieczemy na patelni z obu stron

  4. Zalewamy śmietana i gotujemy ok 20 min, aż mięso będzie miękkie (ja rozcieńczam śmietanę z odrobiną wody)

  5. Najlepiej smakuje z kluskami śląskimi i buraczkami...pycha polecam:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń