Dania główne Przepis na:
pierś z kurczaka w sosie śmietanowo-pieczarkowym

Składniki
- pierś z kurczaka, 1 podwojna
- pieczarki bądz grzybki (podgrzybki prawdziwki itp), 30-40 dkg
- średnie cebulki, 2 szt.
- śmietana w woreczku 30%, 1
- makaron najlepiej rurki ale moze byc inny, 1op.
- można dodac sera żółtego startego, 30dkg
- przyprawy wg. uznania
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
pierś pokroic w kostke dodac przyprawy np. pieprz czrny pieprz ziolowy wegeta co kto lubi podsmażyć razem z cebulka drobno pokrojoną dodac pieczarki (grzybki) dusic na wolnym ogniu az wszystko bedzie miekkie ok.20 min w razie potrzeby podlac troszke wodą na koniec dodac cala smietane i poddusic jeszcze 1 min ugotowac makaron posypac serem i polac sosikiem . sos można zagęścić mąką.Smacznego!!!
Komentarze do przepisu (0)