Do góry

Dania główne Przepis na:

pierś z kurczaka w sosie śmietanowo-pieczarkowym

pierś z kurczaka w sosie śmietanowo-pieczarkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 15

Dodano:

Odsłon: 2151

szybkie i smaczne

Składniki

  • pierś z kurczaka, 1 podwojna
  • pieczarki bądz grzybki (podgrzybki prawdziwki itp), 30-40 dkg
  • średnie cebulki, 2 szt.
  • śmietana w woreczku 30%, 1
  • makaron najlepiej rurki ale moze byc inny, 1op.
  • można dodac sera żółtego startego, 30dkg
  • przyprawy wg. uznania
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. pierś pokroic w kostke dodac przyprawy np. pieprz czrny pieprz ziolowy wegeta co kto lubi podsmażyć razem z cebulka drobno pokrojoną dodac pieczarki (grzybki) dusic na wolnym ogniu az wszystko bedzie miekkie ok.20 min w razie potrzeby podlac troszke wodą na koniec dodac cala smietane i poddusic jeszcze 1 min ugotowac makaron posypac serem i polac sosikiem . sos można zagęścić mąką.Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń