Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z kurczaka w sosie szpinakowym

Pierś z kurczaka w sosie szpinakowym

Autor: evanion

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 182

Dodano: 10.11.2012

Odsłon: 6042

http://ugotowaneserce.blogspot.com/

Składniki

  • pierś z kurczaka, podwójna
  • szpinak, 450g
  • czosnek, 3 ząbki
  • cebula, 1/4
  • Śmietana 30%
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Szpinak wrzucamy do garnka i rozmrażamy na małym ogniu, następnie siekamy cebule i czosnek i gdy szpinak jest rozmrożony dorzucamy je do niego. Gotujemy chwilę, można dolać odrobinę oleju.

  2. Gdy cebula w szpinaku zmięknie wlewamy śmietanę, mieszamy i zagotowujemy, dodajemy sól i pieprz do smaku.

  3. Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki i zasmażamy do koloru białego na patelni.

  4. Kurczaka wrzucamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy szpinakiem. Wstawiamy do piekarnika na 15 minut. Gotowe:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń