Do góry

Dania główne Przepis na:

Piers z kurczaka z baklazanem i ryzem

Piers z kurczaka z baklazanem i ryzem

Autor: dondorka

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 12

Dodano: 15.01.2010

Odsłon: 7090

lekkie,smaczne,szybkie

Składniki

  • piers z kurczaka, 1szt.
  • baklazan sredni, 1szt.
  • cebula slusznych rozmiarow, 1szt.
  • marchewki, 2szt.
  • ryz, 1 szklanka
  • oliwa do smazenia,imbir czosnek,sol,ostra papryka
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. kroimy mieso,styl dowolny,cebulke w polksiezyce i podsmazamy wraz z czosnkiem i imbirem na patelni,kroimy baklazana,w dosc gruba kostke,scieramy marchew na tarce o grubych oczach i dodajemy wszystko do podsmazanego miesa.doprawiamy do smaku i dusimy dopoki baklazan nie zmieknie

  2. szklanke ryzu, podsmazamy w garnku na 2 lyzkach oliwy,dodajemy 2 szklanki wrzacej wody,oraz pol lyzeczki soli,i gotujemy pod przykryciem,na malym ogniu ok.15 minut(po 10ciu minutach mozna sprawdzic w jakim stanie jest nasz ryz:)))i gotowe,smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń