Do góry

Dania główne Przepis na:

pierś z kurczaka z brokułami i papryką

pierś z kurczaka z brokułami i papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 3163

Szybkie i niedrogie

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy przez 10 minut w lekko osolonej wodzie. Pierś kroimy w średniej wielkości kostkę, a następnie obficie posypujemy przyprawą kebab shoarma. Paprykę kroimy w małą kostkę i wrzucamy na patelnię ze szkła żaroodpornego do rozgrzanej oliwy z dodatkiem wyciśniętego czosnku, startej małej cebuli, bazylii oraz oregano, podlewamy szklanką wody. W tym czasie na drugiej patelni smażymy pierś, również na oliwie, dosłownie jedna duża łyżka. Po ugotowaniu brokuł odsaczamy z wody i wrzucamy do papryki, dodając także kostkę rosołową z papryką, a także pare łyżeczek koncentratu pomidorowego Dosmaczamy pieprzem, dodajemy usmażone kawałki kurczaka, mieszamy i dusimy wszysto razem. Po upływie 10 minut spokojnie możemy się zajadać. Polecam ryż gotowany w wodzie z kurkumą. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

nowalijka 07 listopada 2010 Jest faktycznie pysznie robię podobnie , czasami zamiast ryżu daje makaron

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń