Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z kurczaka z ciągnącym się serem gotowana na parze

Pierś z kurczaka z ciągnącym się serem gotowana na parze

Autor:

Przepisów i artykułów: 296 Ocena: 4215

Dodano:

Odsłon: 11016

Miękki, aromatyczny z wyrazistymi ziołami kurczak z ciągnącym się serem. Bardzo zdrowy i szybki posiłek dla osób dbających o smukłą sylwetkę.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka umyć i wysuszyć.

  2. Mięso przekroić na dwie części. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, a także ziołami prowansalskimi. W kawałkach mięsa zrobić tzw. kieszonki i włożyć do nich ser i masło.

  3. Zawinąć mięso.

  4. Kurczaka gotować na parze przez ok 20 min.

  5. Gotową pierś posypać obficie posiekaną natką pietruszki i podawać z dowolnymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 17 marca Pyszna propozycja:) Oczywiście najlepszy ten pikantny smak i stopiony ser żółty:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń