Do góry

Dania główne Przepis na:

pierś z kurczaka z serkiem czosnkowym

pierś z kurczaka z serkiem czosnkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 1706

szybko i smacznie

Składniki

  • pierś z kurczaka, 2
  • serek typu philadelphia, 2 łyżki
  • czosnek, 1 ząbek
  • świeże posiekane zioła (ja dałam rozmaryn), 1 łyżka
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Naciąć mięso, robiąc w każdej piersi kieszonkę. Natrzeć kurczaka przyprawami. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z serkiem i ziołami. Do każdej z kieszonek włożyć po łyżce serka, owinąć każdą z piersi boczkiem, ułożyć w żaroodpornym naczyniu spryskać oliwą, zapiekać po przykryciem ok. 20 min. Następnie ściągnąć pokrywkę i podpiec jeszcze 10 min aż boczek się zarumieni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń