Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z porami i boczkiem

Pierś z porami i boczkiem

Autor: agulam22

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 6375

Dodano: 18.03.2012

Odsłon: 6133

Ostatnio lubię pierś z porami dlatego robię ja na różne sposoby,ta jest inna,smaczna i lekka w smaku!!Polecam!!!!

Składniki

  • mała pierś z kurczaka, 1szt
  • por, 1szt
  • boczek wędzony parzony, 25g
  • Margaryna KASIA, 15g
  • sól i pieprz, do smaku
  • bulion warzywny, 1/2 szklanki
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pora kroimy w półplasterki.Pierś myjemy i możemy podzielić na mini kotleciki.

  2. Margarynę roztapiamy na patelni.Gdy jest gorąca wkładamy na nią pory i obsmażamy je ok 5min. Następnie dodajemy boczek pokrojony w cienkie paseczki .Razem smażymy ok 2min i dodajemy kawałki piersi.Gdy piersi się obsmażą wszystko delikatnie solimy i dodajemy pieprz.

  3. Potem dolewamy bulion i całość dusimy ok 5min.

  4. Ja podałam to mięsa z ziemniakami i posypałam wszystko koperkiem.

  5. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń