Do góry

Dania główne Przepis na:

Piersi kaczki z porzeczką

Piersi kaczki z porzeczką

Autor: Kurier_TV

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8449

Dodano: 07.07.2008

Odsłon: 7

Sprawdzony przepis na "Piersi kaczki z porzeczką"

Składniki

  • 4 kacze piersi
  • 20 dag czarnych porzeczek (mogą być mrożone)
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • ostra papryka w proszku
  • 1/4 szklanki brandy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kacze piersi opłucz, osusz papierowym ręcznikiem i natrzyj solą. Smaż na mocno rozgrzanej suchej patelni po 10 minut z każdej strony. Po tym czasie zlej wytopiony z niej tłuszcz (zachowaj na później) i podsmaż piersi jeszcze po 5 minut z obu stron.

  2. Opłukane porzeczki zalej połową szklanki wody, gotuj 10 minut. Przetrzyj je i wymieszaj z koncentratem pomidorowym, łyżką tłuszczu z kaczki oraz brandy. Dopraw cukrem, solą, pieprzem i papryką.

  3. Upieczone piersi zagotuj z sosem. Podawaj pokrojone na plasterki.

  4. Czas: 40 min. 1 porcja = 360 kcal.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń