Do góry

Dania główne Przepis na:

Piersi kurczaka w pieczarkach i przyprawach.

Piersi kurczaka w pieczarkach i przyprawach.

Autor:

Przepisów i artykułów: 541 Ocena: 9688

Dodano:

Odsłon: 1121

Piekłam całego kurczaka,udka zjedzone a co z reszty zrobić?Powstała potrawka bardzo smaczna i aromatyczna.Polecam na pewno Wam posmakuje:)

Składniki

  • Obrane z korpusu pieczone piersi kurczaka
  • pieczarki 20dkg
  • cebula duża
  • marchew
  • koperek kilka galązek
  • mąka 1 kopiata łyżka
  • lubczyk suszony 1 łyżka
  • śmietana 12% 2 łyżki
  • masło łyżka
  • pieprz,maggi,sól
5-6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w piórka,wrzucić na masło i zeszklić.Umyte pieczarki pokrojone w grube talarki dodać do zeszklonej cebuli i podsmażyć.
    Marchew zetrzeć na grubych oczkach tarki dodać do pieczarek poddusić całość.

    Pozostałości mięsne kurczaka jakie nam zostały z pieczenia i nie zjedzone,porwać na kawałeczki i dodać do pieczarek.Podsypać mąką kopiata łyżka.Zasmażyć.
    Podlać wodą tak by była całość przykryta.Ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia.
    Na końcu dodać śmietanę zahartowaną sosem ,doprawić do smaku pieprzem,solą i maggim, oraz czym lubimy,a na samym końcu wsypać pocięty koperek.
    Zagotować.
    Podawać z pieczywem,makaronem ,ziemniakami ...

    Smacznego życzę!


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (26)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń