Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, delikatne i kruche miesko w aromatycznym, pikantnym sosie curry
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 56
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 884
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 111
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 3874
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 56
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 884
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 111
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 3874
Składniki
filety z piersi kurczaka nalezy umyc, osuszyć, oczyścić podzielić na średnie kawałki (płaskie jak na kotlety). Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć filety doprawione sola i pieprzem, do zrumienienia. Na drugiej patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę z czosnkiem. Po przesmażeniu dodać do mięsa, doprawić sosem sojowym, curry i słodką papryką. Dusić chwilkę i zalać wrzątkiem (ilość wody zalezy od tego ile chcemy otrzymać sosu ale musi jej być dosyć duzo). Gotowac ok. 25 min. Po tym czasie mięso wyjąć na talerzyk, a sos zagęścić. Mąkę rozpuścić w kilku łyżkach wody i połączyć ze śmietaną, wlewać do lekko gotującego się sosu, cały czas mieszają, by nie powstały grudki. Doprowadzić do wrzenia. Do gotowego sosu włozyć mięso. Można podać z ziemniakami lub ryżem oraz ulubioną surówką lub sałatką, ja podałam z buraczkami. Smacznego :-)