Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piersi pod pierzynką"
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 55
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2268
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 265
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1612
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 55
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2268
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 265
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1612
Składniki
Filety opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika na- grzanego do temperatury 200°C. Piec 15 minut.
W tym czasie ziemniaki obrać, pokroić na cząstki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić ziemniaki i smażyć ok. 20 minut, od czasu do czasu zamieszać. Pod koniec posypać solą, pieprzem i rozmarynem. Filety wyjąć z piekarnika.
Dymki oczyścić, pokroić w krążki. Śmietanę wymieszać z musztardą i żółtkiem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz szczyptą cukru. Dodać dymki. Boczek pokroić w kosteczkę. Filety z kurczaka posmarować śmietaną musztardową. Posypać kosteczkami boczku. Ponownie wstawić do piekarnika i piec jeszcze 10-12 minut. Gotowe filety podawać ze smażonymi ziemniakami. Danie udekorować rozmarynem oraz oregano.
około 45 minut.Źródło: Życie na gorąco