Do góry

Dania główne Przepis na:

Piersi w sosie serowym.

Piersi w sosie serowym.

Autor: Anowi1985

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 789

Dodano: 05.07.2011

Odsłon: 8419

Delikatny smak

Składniki

  • piers z kurczaka, 1cała
  • masło, 100g
  • serek topiony naturalny, 200g
  • kostka knorr rosół, 1szt
  • ser Gouda, 10g
  • szczypiorek czosnkowy lub zwykły
  • ryż, 3-4 torebki
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Element z kurczaka kroimy w kostkę,smażymy na maśle dodajemy kostkę knorr nastepnie zalewamy wodą tak aby pokryło wszystko w garnku.Na koniec wrzucamy serek topiony do garnka,często mieszamy.Gdy serki będą roztopione,przykrywamy na ok 5min. tak aby mocno wrzało. W między czasie gotujemy ryż. 3. Polewamy sosem ryż,posypujemy startym serem i pokrojonym szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kateol 16 kwietnia 2013 ja robię podobnie ale smażę pierś z czosnkiem i przyprawami a potem w garnku rozpuszczam w kostkę i dodaję piersi usmażone wariacji jest dużo, można tez potem dodać smażone w plasterki pieczarki, paprykę co kto lubi serek topiony wieńczy dzieło

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń