Do góry

Dania główne Przepis na:

Piersi z kurczaka nadziewane burakami

Piersi z kurczaka nadziewane burakami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 9

Smaczny pomysł na "Piersi z kurczaka nadziewane burakami"

Składniki

  • duży burak
  • 4 piersi z kurczaka
  • sól
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki tartego chrzanu
  • szklanka mleka
  • łyżka masła
  • 2 łyżki mąki
  • mały kubek śmietany
  • garść obranych pistacji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Buraka umyj, obierz i pokrój w cienkie pałeczki. Filety z kurczaka opłucz, osusz i naszpikuj pałeczkami z buraka.

  2. Mięso posól, połóż na patelni lub w brytfannie z rozgrzanym olejem i smaż powoli ze wszystkich stron. Następnie wstaw mięso do piekarnika i piecz, aż do miękkości.

  3. Na patelni podsmaż chrzan, wlej mleko i wymieszaj. Całość zagotuj. Masło rozpuść w rondelku, posyp mąką i stale mieszając, przygotuj jasną zasmażkę. Dodaj do mleka z chrzanem i gotuj na małym ogniu.

  4. Pod koniec wlej do sosu śmietanę i wrzuć pistacje. Następnie dopraw solą i zagotuj. Piersi z kurczaka pokrój w plasterki i zalej sosem chrzanowym. Podawaj z czarnym ryżem.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń