Do góry

Dania główne Przepis na:

piersi z kurczaka w panierce, pieczone w piekarniku

piersi z kurczaka w panierce, pieczone w piekarniku

Autor:

Przepisów i artykułów: 168 Ocena: 4245

Dodano:

Odsłon: 38027

Nowy pomysl na kotlety z piersi z kurczaka :)

Składniki

  • podwojna piers z kurczaka
  • 3 lyzki majonezu
  • 2 lyzki musztardy
  • lyzeczka soli
  • pol lyzeczki pieprzu
  • pol lyzeczki mielonej slodkiej papryki
  • 2 zabki czosnku
  • panierka:
  • 2 jajka
  • 100g maki pszennej (ja uzylam razowej)
  • 100 g bulki tartej
  • 100g sezamu
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. W misce pomieszac skladniki na marynate: majonez, musztarde, sol, pieprz, slodka papryke i drobno posiekany czosnek. Mieso pokroic w plastry (nie rozbijac, jak na tradycyjne kotlety), wlozyc do miski z marynata, dokladnie wszystko wymieszac. Miske przykryc folia i odstawic na noc do lodowki.

  2. Nastepnego dnia przygotowac panierke. Do jednej miseczki wsypac make, do drugiej bulke tarta i sezam, do trzeciej wbic jaja. Panierowac mieso- najpierw obtoczyc w mace, potem w roztrzepanych jajkach i na koncu w miksie bulki tartej i sezamu.
    Blache wylozyc papierem do pieczenia, posmarowac ja olejem (najlepiej uzyc do tego pedzelka). Mieso poukladac na blaszce, delikatnie skropic je olejem (ok 2 lyzek). Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok 30 minut, po tym czasie mieso wyjac, obrocic na druga strone i zapiec jeszcze 5- 10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kociczka 28 marca 2015 Pyszne :) Przede wszystkim bez smażenia, smrodzenia co mnie osobiście przyprawia o nerwicę.

47 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ggosienka68 09 listopada 2014 Marynata na 5 i panierka na 5 czyli 10 punktów daje :)

46 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń