Do góry

Dania główne Przepis na:

Piersi z kurczaka z borowikami

Piersi z kurczaka z borowikami

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 9

Dodano:

Odsłon: 1247

Pyszne danie o delikatnej smaku i konsystencji z wyjątkowym smakiem borowików

Składniki

  • borowiki Malpol (świeżych lub mrożonych), 45 dag
  • piersi kurczaka, 2 szt
  • białe wino, 100ml
  • cebula
  • żółty ser, 10 dag
  • masło
  • mąka
  • sól, pieprz, tymianek
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Borowiki pokroić w plasterki.

  2. Pierś przekroić na pół, formując cztery kotlety.

  3. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć na łyżce masła.

  4. Dodać pokrojone grzyby.

  5. Całość przyprawić solą i pieprzem.

  6. Dusić około 10 minut.

  7. Następnie wlać wino i ponownie dusić – do momentu aż cały płyn odparuje

  8. Gdy kotlety będą już rumiane wyjąć na talerz i obłożyć grzybowym farszem oraz posypać startym serem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń