Do góry

Dania główne Przepis na:

Piersi z kurczaka z pieczarkami.

Piersi z kurczaka z pieczarkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 152 Ocena: 2143

Dodano:

Odsłon: 11679

Szybka potrawa zapiekana z pieczarkami i serem, świetna na drugie danie.

Składniki

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • Przyprawa do kurczaka
  • 20 dkg pieczarek
  • 1 cebula
  • 10 dkg sera żółtego
  • Olej do smażenia
  • Sól, pieprz
  • Majonez
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, oczyścić i podzielić na 4 płaty. Następnie posypać przyprawą i ułożyć na blachę wyłożoną folią aluminiową.

  2. Cebulę podsmażyć na oleju i dodać pokrojone pieczarki. Smażyć do momentu odparowania wody, posolić i popieprzyć.

  3. Wystudzone pieczarki nałożyć na piersi z kurczaka, następnie dodać po 1 łyżce majonezu i starty ser .

  4. Tak przygotowane mięso włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać około pół godziny. Podawać z ziemniakami i surówką. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń