Do góry

Dania główne Przepis na:

Piersi z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Piersi z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Autor:

Przepisów i artykułów: 161 Ocena: 2588

Dodano:

Odsłon: 1228

Szybkie danie, smaczne i efektowne.

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • 200 g swiezego szpinaku
  • pare suszonych pomidorkow z oleju
  • ser zolty 3 duze plastry
  • 1 lyzka masla
  • kucharek, pieprz czarny, papryka slodka w proszku, sol
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mieso dokladnie myjemy i osuszamy recznikiem papierowym.
    Nacinamy w plastry ok 1,5 cm grube od gory fileta.
    Mieso doprawiamy kucharkiem, pieprzem i papryka pomiedzy nacieciami oraz od spodu.

    Na patelni, na lyzce maselka krociutko (ok 3 min.)podsmazamy liscie szpinaku wraz z suszonymi pomidorami pokrojonymi w paseczki i dwoma zabkami czosnku. Studzimy.

    Pomiedzy plastry miesa wkladamy najpierw kawalki sera, nastepnie
    nakladamy nadzienie ze szpinaku i pomidorkow.

    Pieczemy na blaszce w temp. 180°C przez ok. 25 minut.

  2. I gotowe!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń