Do góry

Przekąski Przepis na:

piersiątka

piersiątka

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 12

Dodano:

Odsłon: 12361

łatwe,ładne,smaczne

Składniki

  • piersi z kurczaka, 2szt
  • zelatyna, 1 op,male
  • pieprz kolorowy, do smaku
  • sol,, do smaku
  • dekoracja-salata,por,wg uznania
  • sherry lub madera-niekoniecznie
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. piersi bez poledwiczek przyprawic pieprzem-nie załowac,posolic,zostawic na na godzine

  2. przesmazyc piersi na srednim ogniu.nie moga byc suche i zostawic do ostygniecia

  3. polmisek udekorowac salatą,na to,pokrojone w poprzek plastry piersi,dodac pozostale dekoracje

  4. przygotowac zelatyne,z troszke mniejsza iloscia wody,jak przestygnie mozna dodac lyzke sherry/madery,ale niekoniecznie

  5. zalac piersi zelatyną,zostawic do stezenia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jagienkaaa 03 czerwca 2011 Boskie i jak pieknie PAni to podaje!Godny talent zazdroszczenia!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

RENIA730 10 marca 2010 Byłam kiedyś na weselu, na którym półmiski z zimnymi mięsami wykończone były cienka warstwą galaretki. Na początku myślałam, że to tylko ładne, ale po kilku godzinach imprezy stwierdziłam, że mięsa nie obeschły, nie zmieniły koloru, ani się nie pozwijały, chociaż był sierpniowy upał. Myslę że to świetny sposób na połączenie dekoracji i bezpieczeństwa. (Stół na zdjęciu też wygląda na dużą imprezę)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

katarina9944 09 marca 2010 pysznie wygląda , muszę spróbować, pzdr

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń