Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "„Pijany” łosoś w paście koperkowej"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 127
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 391
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 430
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 127
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 391
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 430
Składniki
45 min • Porcja 260 kcal • Koszt porcji ok. 6 zł • Przepis na 2 porcje
Musztardy, sól i gin mieszam i tą marynatą smaruję łososia ułożonego na folii aluminiowej. Posypuję go posiekanym koperkiem i układam na wierzchu plasterki cytryny. Owijam folią aluminiową i wstawiam na 2 godz. do lodówki.
Piekę łososia ok. 25 min w temp. 180°C.
Koperek, migdały, oliwę, sok z cytryny miksuję w blenderze. Doprawiam solą i pieprzem. Pastę przekładam do foremek-serc, a następnie wykładam ją na talerze i dekoruję migdałami.
Bagietkę kroję na kawałki o szer. ok. 2 cm. Rumienię je na złotobrązowy kolor na suchej patelni grillowej. Łososia i bagietkę układam obok serc z pasty koperkowej.
Prosty, szybki do zrobienia i przede wszystkim zdrowy. Wyśmienity i wygląda elegancko. Ewelina Pędzikowska z KutnaŹródło: Kobieta i życie