Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasto z pyszną masą o smaku tiramisu dżemem porzeczkowym ,wiśniami z alkoholu , nasączone ponczem wiśniowym ,cytrynowym ... Ciasto proste w wykonaniu
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32546
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 40
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 66
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 907
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 326
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32546
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 40
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 66
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 907
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 326
Składniki
Białka ubić na sztywno i stopniowo dodawać cukier ,dalej ubijając do wyczerpania cukru ,następnie , dodać żółtka i wodę... Na koniec dodajemy przesianą mąkę ,wymieszaną z proszkiem do pieczenia ( całość delikatnie łączymy za pomocą drewnianej łyżki ) Piec w temperaturze 180 stopni Biszkopt ciemny : Białka ubić na sztywno i stopniowo dodawać cukier ,dalej ubijając do wyczerpania cukru ,następnie , dodać żółtka i wodę... Na koniec dodajemy przesianą mąkę ,wymieszaną z proszkiem do pieczenia,kakao i sodą ( całość delikatnie łączymy za pomocą drewnianej łyżki ) Piec w temperaturze 180 stopni Masa wykonanie : Z całości masy ująć 4-5 łyżek do posmarowania wierzchu Resztę masy podzielić na dwie równe części . Margarynę z cukrem, ucieramy na pulchną masę (można użyć miksera ) dodając po łyżce masy tiramisu i odrobinie alkoholu (do wyczerpania składników ) Wykonanie : -1. Jasny biszkopt przekroić na pół ,spód nakropić ponczem cytrynowym -2. Wyłożyć połowę uprzednio przygotowanej masy, równomiernie rozsmarować -3. Na masę wyłożyć 1/2 słoika dżemu porzeczkowego równo rozsmarować . -4. Nałożyć ciemny biszkopt nakropić ponczem wiśniowym -5.Wyłożyć drugą część masy ,rozsmarować równomiernie -6.Na masę ponownie 1/2 słoika dżemu porzeczkowego,rozsmarować . -7.Na dżem ,drugą część biszkoptu jasnego ,nakropić ponczem cytrynowym . -8.Na wierzchu rozsmarować masę ,poukładać odsączone wiśnie z alkoholu i polać rozpuszczoną gorzką czekoladą . Blacha 24x40
Smacznego !!!