Do góry

Zupy Przepis na:

pikaaantna a''la meksykańska zupa

pikaaantna ala meksykańska zupa

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 19

Dodano:

Odsłon: 3136

To wspaniała zupa na zimne dni - niesamowicie rozgrzewa. Ciekawe połączenie różnych smaków - ostrych i słodkich, które sprawią, że wasze zmysły się wyostrzą, a ciało odpręży. Polecam na kolację we dwoje - nic nie podgrzeje tak atmosfery jak pikantna gorąca potrwa.

Składniki

  • mięso mielone z indyka, 250 g
  • marchewki, 2
  • pietruszka, 1
  • seler, 1/3
  • puszka kukurydzy konserwowej, 1
  • puszka groszku konserwowego, 1
  • puszka czerwonej fasoli, 1
  • fix knorra spaghetti pikantne, 1
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso wraz ze startymi na tarce na grubych oczkach marchewkami, pietruszką i selerem gotujemy w garnku w małej ilości wody, lekko doprawiamy vegetą. Po około 2o minutach mięso powinno być ugotowane.

  2. Gdy mięso się ugotuje dorzucamy kukurydzę, groszek, fasolę (fasolę z zalewą).

  3. Gotujemy około 20 minut co jakiś czas mieszając.

  4. Fix spaghetti rozrabiamy w zimnej wodzie (jak na opakowaniu) i wlewamy do garnka. Gotujemy jeszcze ok. 10 min.

  5. Podawać z gorącymi grzaneczkami posmarowanymi masłem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń