Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na wyrazistą, pikantną w smaku pastę twarogową, przeznaczoną dla miłośników ostrych smaków. Pasta świetnie smakuje ze świeżym, pełnoziarnistym pieczywem. Jest doskonała na intensywną w smaku kolację lub na pobudzające ostrością śniadanie.
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 108
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 341
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 234
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3405
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 108
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 341
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 234
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3405
Składniki
Papryczkę chilli oczyszczamy z pestek i kroimy ją w drobną kostkę. Serek twarogowy przekładamy do miseczki i dodajemy do niego koncentrat pomidorowy, słodką paprykę, pieprz cayenne oraz pokrojoną papryczkę chilli i wszystko dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy solą oraz odrobiną cukru brzozowego. Gotową pastą smarujemy ulubione pieczywo (całość świetnie komponuje się z plasterkiem pomidora). Życzę smacznego! :)