Do góry

Przekąski Przepis na:

Pikantna pasta z awokado

Pikantna pasta z awokado

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 3973

Dodano:

Odsłon: 19533

Zamiast masełka do chleba - pasta z awokado. Chyba zdrowsza, a dobrze przyprawiona - nawet lepsza. Tak czy owak - warto spróbować. Awokado, samo w sobie smak ma nijaki, ale za to chętnie przyjmuje inne. Stąd jego popularność w sporządzaniu past.

Składniki

  • dojrzały owoc awokado
  • 3 - 4 łyżki sera ricotta
  • pół limonki
  • sól, pieprz - do smaku
5-6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Awokado przekrój na połówki i wyciągnij pestkę.

  2. Wydrąż miąższ łyżeczką, rozgnieć dokładnie widelcem (możesz zmiksować), dodaj ser, wymieszaj i dopraw do smaku.
    Dałem dużo pieprzu, więc pasta jest nieco pikantna.
    Do kanapek, zamiast masła, w sam raz.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

eva_s 14 marca 2014 Mniam uwielbiam awokado osobiście miksuje z czosnkiem solą i pieprzem i na kanapki najlepiej z razowca:) Pycha!!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń