Do góry

Sałatki Przepis na:

Pikantna sałatka z kapustą piekińską i fetą

Pikantna sałatka z kapustą piekińską i fetą

Autor:

Przepisów i artykułów: 218 Ocena: 1041

Dodano:

Odsłon: 562

Pikantna wersja sałatki z kapustą pekińską. Naprawdę warto wypróbować:)

Składniki

  • kapusta pekińska 1 szt
  • papryka czerwona 1 szt
  • kukurydza konserwowa 4 łyżki
  • ser feta 20 dag
  • ocet winny 2 łyżki
  • woda 0,5 szklanki
  • papryka ostra mielona 1 szczypta
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka
  • musztarda 2 łyżki
  • natka pietruszki posiekana 1 łyżka
  • sól do smaku
1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę pekińską szatkujemy, lekko solimy, mieszamy, lekko ugniatamy i odstawiamy na 15 min. Po tym czasie odciskamy i odlewamy sok.
    W garnuszku zagotowujemy wodę z musztardą, mieloną papryką /słodką i ostrą/ oraz octem winnym. Mieszając gotujemy ok. 1 min. i gorącą marynatą zalewamy "pekinkę", mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.

  2. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Paprykę myjemy i kroimy w małą kostkę. Ser feta odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy. Gotową sałatkę na koniec posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń