Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia chińska znana jest z niskokalorycznych potraw, także i to danie nie jest wyjątkiem.
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9172
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 25
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10452
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 20
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 33
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9172
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 25
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10452
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 20
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 33
Składniki
Mięso opłukać w zimnej wodzie i osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie pokroić w wąskie pasma i włożyć do miski. Cebulę i imbir obrać i drobno posiekać.
Cebulę i imbir wymieszać z sosem sojowym i sherry. Marynatą polać mięso, wymieszać i odstawić na 15 minut.
W tym czasie por oczyścić, opłukać i pokroić ukośnie na plasterki o grubości 0,5 cm. Seler liściowy opłukać i pokroić w talarki. Kiełki sojowe opłukać i osączyć.
Olej rozgrzać na patelni lub na woku. Dodać mięso wraz wraz z marynatą i mieszając, smażyć 3 min na dużym ogniu. Dodać por i seler i ciągle mieszając, smażyć jeszcze 2-3 minuty. Dodać kiełki sojowe i mieszając smażyć około 1 min. Przyprawić do smaku przyprawą chińską i odrobiną sosu sojowego.
Zamiast selera liściowego można wziąć boczniaki lub paprykę. Podawać z ryżem.