Do góry

Przekąski Przepis na:

Pikantna zupa dyniowa

Pikantna zupa dyniowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 15

Dodano:

Odsłon: 4298

Wyjątkowa ostra zupa dyniowa, z dodatkiem curry.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy drobno w kostkę i wrzucamy na gorącą oliwę. Kiedy cebula się rumieni, obieramy ze skórki i kroimy na kostkę dynię. Dynię dorzucamy do garnka i podsmażamy.

  2. Po ok 5-10 min wlewamy wywar (może być z kostki). Musi on zając maksymalnie pół garnka, by zupa była dość gęsta. Gotujemy zupę pod przykryciem, aż dynia mocno zmięknie.

  3. Doprawiamy do smaku solą i sporą ilością pieprzu. Na koniec dodajemy ok łyżeczkę curry (warto skosztować i dać wg uznania, ja lubię dużo). Miksujemy całość.

  4. Podajemy z łyżeczką śmietany do zup oraz kiełkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 26 listopada 2011 Nigdy takiej zupki nie robiłam ale na pewno wypróbuję .Duży plus za kiełki.Wszystko jest bardzo zdrowe i na pewno smaczne.!!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń