Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki na ok. 2 L zupy. Zupa jest pikantna i rozgrzewająca.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1040
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1040
Składniki
Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy na części. Umytą marchewkę kroimy w krążki, paprykę w kawałki, por (biała i jasnozielona część) również w krążki. Na rozgrzanym w rondlu oleju podsmażamy por. Następnie dodajemy marchewkę, paprykę i pieczarki i chwilę przesmażamy. Zalewamy wodą lub bulionem i gotujemy ok. 30 min. Przyprawiamy na ostro i blendujemy. Ewentualnie zabielamy dwoma łyżkami jogurtu. Smacznego :)