Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pikantne babeczki z kremem serowym"
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 47
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 47
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj masło, żółtko oraz po szczypcie soli i cukru. Wsyp kminek. Zagnieć ciasto. Zawiń je w folię. Włóż do lodówki na 30 minut.
Potem cienko rozwałkuj, wycinaj krążki. Wylep nimi natłuszczone foremki. Piecz ok. 15 minut w 200 st. Wystudź.
Ser utrzyj ze śmietaną na gładką masę. Posól do smaku. Przełóż do szprycy. Wyciśnij rozetki kremu do przygotowanych kruchych spodów. Gruszki pokrój na połówki.
Ułóż na babeczkach. Udekoruj je miętą oraz czerwonym pieprzem.
ok. 1 godziny i 10 minut
porcja ok. 310 kcalŹródło: Tina