Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pikantne babeczki z warzywami"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 156
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 403
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 443
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 156
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 403
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 443
Składniki
Przesiać mąkę orkiszową z proszkiem, sodą i solą. W misce wymieszać jaja z jogurtem i olejem. Warzywa wraz z imbirem dodać do miski z jajami. Do tej płynnej masy dosypać sypkie, dokładnie wymieszać.
Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i dodać do masy. Foremki do babeczek posmarować pędzelkiem zamoczonym w oleju. Następnie nałożyć na nie masę.
Piec w średnio nagrzanym piekarniku aż babeczki osiągną kolor mocno złoty, a ser się roztopi. Przestudzone babeczki udekorować liśćmi bazylii.Źródło: Świat Seriali