Do góry

Dania główne Przepis na:

Pikantne Chili Con Carne

Pikantne Chili Con Carne

Autor: KiniaKill

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 20.05.2011

Odsłon: 626

Dla miłośników pikantnych potraw.

Składniki

  • mielona wołowina, 400 g
  • papryka (czerwona i zielona), po 1 szt.
  • cebula, 2
  • ząbki czosnku, 5
  • koncentrat pomidorowy, 4 łyżki
  • fasola Kidney z puszki, 250 g
  • kukurydza z puszki, 150 g
  • pomidory, 2-3 szt.
  • papryczka chilli, 2 szt.
  • SÓL, PIEPRZ, ZIOŁA PROWANSALSKIE, do smaku
  • olej do smażenia, 3 łyżki
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Posiekać cebulę i czosnek. Wsypać na patelnię z rozgrzanym olejem i dusić ok. 3 min. Dodać mięso mielone i smażyć, aż zmieni kolor i zrobią się grudki.

  2. Oczyścić papryki z gniazd, pokroić w kostkę. Dodać do mięsa razem z koncentratem pomidorowym. Dusić ok. 5 min. mieszając co jakiś czas.

  3. Dodać odcedzoną fasolę i kukurydzę oraz pomidory pokrojone w drobną kostkę. Papryczki chilli oczyścić z pestek, pokroić. Wymieszać i przyprawić wszystkie składniki. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu jeszcze przez ok. 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń