Do góry

Dania główne Przepis na:

Pikantne krewetki

Pikantne krewetki

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 1969

Dodano:

Odsłon: 26568

Pikantne danie dla osob lubiacych krewetki i mocno czosnkowy aromat

Składniki

  • papryka czerwona pocieta na paski, 2 sztuki
  • ogorek zielony pokrojony w plasterki, 1/2 sztuki
  • cukina mini pokrojona w plasterki, 1/4 sztuki
  • szpinak swiezy, 2/3 szklanki
  • krewetki (ugotowane), 1 szklanka
  • platki chilii, 3/4 lyzeczki
  • Papryka slodka, 3/4 lyzeczki
  • czosnek posiekany, 3 zabki
  • oliwa z oliwek, 2 lyzeczki
  • wino cherry, 2 lyzki
  • sol, pieprz
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzac oliwe, dodac chili i czosnek, smazyc okolo pol minuty. Nastepnie dodac cukine, papryke, sol, pieprz . Smazyc okolo 3-4 minuty (az papryka lekko zmiekknie) Po uplywie tego czasy dodac slodka papryke, ogorka, krewetki i cherry. Smazyc az ogorek stanie sie lekko "szklisty". Na koniec dodac szpinak i wszystko wymieszac. Podawac z chrupkim pieczywem, makaronem lub ryzem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

slawek19 08 sierpnia Niechlujny opis osoby, która nie zna języka polskiego! Brak polskich liter.Wstyd!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lukrowababeczka 13 lutego 2012 Witam serdecznie. Super jest ten przepis. Szkoda tylko, że ja się boję jeść owoców morza. Już tyle razy chciałam zjeśc, ale boję się ich tego wyglądu. ;-(

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

CiociaGienia 30 września 2011 guest krewetki są tylko od przypraw zmieniły kolorek-na pewno smaczne:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń