Do góry

Dania główne Przepis na:

Pikantne Serduszka

Pikantne  Serduszka

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1415

Dodano:

Odsłon: 3360

Inna wersja gulaszu z kurzych serduszek. Smaczna odmiana.

Składniki

  • Serc drobiowych, 600 gr.
  • marchewka, 1 szt.
  • cebuli, ½
  • łyżki masła, 2
  • łyżki mąki, 2
  • ziela angelskiego, 3 - 4 szt.
  • łyżeczki Kucharka, ½
  • łyżeczki przyprawy do gulaszu, ½
  • łyżeczki imbiru ( ingwer ), ¼
  • łyżka sosu worcestershire, 1
  • łyżeczki majeranuku, ½
  • Natka pietruszki
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ► Serduszka oczyścić, wypłukać i zalać około ¾ litra wody, dodać marchewkę, cebulę, kucharek, ziele angielskie i ugotować do miękkości. ► Wyjąć wszystko łyżką cedzakową trochę przestudzić, teraz serduszka kroimy w plastry, marchewkę w kostkę i pokrojone wrzucić z powrotem do rosołu. ► Dodać imbir, przyprawę do gulaszu, sos imbirowy, majeranek i gotować około 15 minut. Z mąki i masła zrobić zasmażkę i dodać do serduszek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń