Do góry

Dania główne Przepis na:

Pikantne skrzydełka

Pikantne skrzydełka

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 11

Dodano:

Odsłon: 4044

Danie dla osób lubiących troszeczkę pikanterii ;)

Składniki

  • 15 skrzydełek, 1,5 kg
  • papryczki chili ze słoiczka, 2
  • papyki czerwone duże, 2
  • rozmaryn
  • ząbki czosnku, 2
  • średnie cebule, 2
  • chili przyprawa
  • sok pomidorowy, 1 szt
  • ryż, 2-3 woreczki
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Skrzydełka myjemy, odcinamy najmniejszą część panierujemy w rozmarynie. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojony na 4 części czosnek i papryczkę chili. Podsmażamy chwilkę(3min). Wyrzucamy zawartość patelni pozostawiając olej.

  2. Podsmażamy skrzydełka delikatnie z jednej i drugiej strony.Paprykę obieram myję kroję na 4 części, cebulę też. Wlewam sok na patelnię, dodaję paprykę i cebulę, duszę pod przykryciem ok 30 min, na bardzo małym ogniu.

  3. Gotuję ryż, czekam aż ostygnie. Podsmażam na patelni, tak żeby się ze złocił.

  4. Skrzydełka Doprawiam solą pieprzem i chili. duszę jeszcze 15 min. Na talerz kładę ryż polewam sosem ze skrzydełek kładę skrzydełka i gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń