Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla osób lubiących troszeczkę pikanterii ;)
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 508
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 106
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 170
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 508
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 106
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 170
Składniki
Skrzydełka myjemy, odcinamy najmniejszą część panierujemy w rozmarynie. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojony na 4 części czosnek i papryczkę chili. Podsmażamy chwilkę(3min). Wyrzucamy zawartość patelni pozostawiając olej.
Podsmażamy skrzydełka delikatnie z jednej i drugiej strony.Paprykę obieram myję kroję na 4 części, cebulę też. Wlewam sok na patelnię, dodaję paprykę i cebulę, duszę pod przykryciem ok 30 min, na bardzo małym ogniu.
Gotuję ryż, czekam aż ostygnie. Podsmażam na patelni, tak żeby się ze złocił.
Skrzydełka Doprawiam solą pieprzem i chili. duszę jeszcze 15 min. Na talerz kładę ryż polewam sosem ze skrzydełek kładę skrzydełka i gotowe.