Do góry

Dania główne Przepis na:

Pikantne skrzydełka z imbirem

Przepis dnia 2011-10-29
Pikantne skrzydełka z imbirem

Autor:

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 6716

Dodano:

Odsłon: 6671

Dla zwolenników pikantnych potraw.

Składniki

  • 1 kg. kurzych skrzydełek
  • szklanka pikantnego ketchupu
  • łyżeczka chili
  • 3 łyżki miodu
  • łyżeczka sosu sojowego
  • łyżeczka zmielonej gorczycy
  • pół łyżeczki zmielonego imbiru
  • 3 roztarte ząbki czosnku
  • sok z cytryny
  • opcjonalnie cząstki jabłka i mandarynki
  • sól
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Umyte i osuszone skrzydełka natrzeć solą.Z podanych składników /bez owoców/ wymieszać marynatę i włożyć do niej skrzydełka. Odstawić w chłodne miejsce na 12 dodzin.

  2. Następnie ułożyć skrzydełka w żaroodpornym naczyniu, polać marynatą, obłożyć cząstkami owoców i wstawić do piekarnika.Piec w tem. 170st.C ok. 1 godziny co jakiś cza przewracając.

  3. Skrzydełka można podać z ryżem i surówką wg uznania. SMACZNEDO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń