Do góry

Przekąski Przepis na:

Pikantne skrzydełka z kurczaka

Pikantne skrzydełka z kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 151

Dodano:

Odsłon: 3477

Cześć, niektórzy twierdzą że na skrzydełkach z kurczaka prawie w ogóle nie ma mięsa, a żeby się do niego dostać trzeba się nieźle ubrudzić, ja jestem innego zdania i postaram się udowodnić i zarazem zachęcić Was do wykonania tego prostego przepisu.

Składniki

  • 1/3 łyżeczki ostrej papryki chili
  • 2 łyżeczki sosu czarnego chili Tao Tao
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżeczki oleju
  • szczyptę soli, wegety i pieprzu.
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Proporcje marynaty na 4 duże skrzydełka.

    Przygotowanie skrzydełek zaczniemy od umycia ich i przecięcia na 3 części (Końcówki lotek nie będą nam potrzebne), czyli z jednego skrzydełka powstaną nam dwa fajne kawałki mięsa. Do ich przecięcia użyłem nożyc kuchennych widocznych na zdjęciu poniżej.

  2. Całość przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na około 20 min.
    Blachę wyłożyć papierem. Skrzydełka piec przez 45 min w temperaturze 170 °C.


    Skrzydełka można podać na wiele sposobów np. jako przekąska do piwa bądź podać je na obiad z ryżem i warzywami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marysia11082 16 stycznia 2014 Dla mnie skrzydełka to najlepsze mięsko z kurczaka,przepis super. Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 16 stycznia 2014 Znowu fajny i prosty przepis, narobiłeś mi smaku, więc dzisiaj robię na obiad, pozdrawiam :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń