Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pikantne spaghetti putanesca"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
Ugotuj makaron w dobrze osolonej wodzie według wskazówek podanych na opakowaniu.
Rozgrzej łyżkę oliwy, wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek i anchois. Chwilę smaż, aż fileciki się rozpadną. Dodaj pomidory z puszki. Dopraw solą, świeżo zmielonym pieprzem i sporą szczyptą chilli. Wymieszaj i gotuj na małym ogniu ok. 7 minut.
Wrzuć do sosu ugotowany makaron, kapary i czarne oliwki. Dobrze wymieszaj, jeszcze przez minutę zostaw na ogniu, a następnie przełóż na głębokie talerze. Posyp drobno posiekaną natką i startym parmezanem.Źródło: Olivia