Do góry

Dania główne Przepis na:

Pikantne żeberka

Pikantne żeberka

Autor:

Przepisów i artykułów: 716 Ocena: 47637

Dodano:

Odsłon: 2591

Smaczne danie dla lubiących dobrze zjeść. Polecam szczególnie w zimie, ostra papryczka rozgrzewa.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w półplasterki.
    2. Żeberka natrzeć solą i chili w proszku, obsmażyć z obu stron na oleju.
    3. W dużym garnku lub rondlu podsmażyć na oleju ziemniaki i cebulę. Gdy cebulka i ziemniaki nieco się zrumienią dodać sok ananasowy i ocet jabłkowy.
    4. Po kilku minutach dodać obsmażone żeberka i całość gotować ok.50- 55 min. (pod przykryciem). Jeżeli płyn zbyt szybko paruje można dodać wody. Ja tak robię.
    5. Pora pokroić w grube krążki. Papryczkę chili w kostkę. Obydwa składniki dodać do mięsa i ziemniaków na 10 min przed końcem gotowania.
    6. Gdy mięso będzie miękkie doprawić do smaku pieprzem i solą.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń