Do góry

Dania główne Przepis na:

Pikantne żeberka

Pikantne żeberka

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 8

Smaczny pomysł na "Pikantne żeberka"

Składniki

  • 1
  • 20 kg żeberek wieprzowych
  • 2 ząbki czosnku
  • papryczka chili
  • pół szklanki sosu barbecue
  • 2 łyżki miodu
  • pół szklanki sosu słodko-kwaśnego
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Żeberka oczyść i włóż do posolonej wrzącej wody. Gotuj przez 15 minut. Potem wyjmij je, osusz i poczekaj, aż wystygną.

  2. W misce wymieszaj obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną papryczkę chili, sos barbecue, miód i sos słodko-kwaśny.

  3. Żeberka posmaruj marynatą i odstaw na noc w chłodne miejsce. Następnie włóż żeberka do brytfanny. Podlej małą ilością wody i wstaw do piekarnika.

  4. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190° C, aż żeberka będą miękkie.

  5. Podczas pieczenia smaruj je od czasu do czasu resztą marynaty. Podawaj z frytkami i surówką.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń