Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pikantne ziemniaki według przepisu Martyny Kuźmy z Węgrowa"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 27
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 43
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 98
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 27
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 43
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 98
Składniki
Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie. Marchewkę zetrzyj na tarce, cebulę i papryczki chili – posiekaj. Rozgrzej masło, włóż ziemniaki oraz warzywa. Smaż chwilę. Dodaj zmiażdżony czosnek, wsyp wszystkie przyprawy.
Smaż na wolnym ogniu, aż ziemniaki i warzywa przejdą smakiem przypraw. Podaj z kotletami.
Porcje 6 60 min Cena 1 zł Kalorie 140 kcalŹródło: Takie jest życie